Begeleiding en ondersteuning
mentor
Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Als je ergens mee zit, kun je bij hem of haar terecht. Je mentor is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers.
Coördinator leerlingzaken
Wat nou als het even niet zo lekker gaat? Dan kun je bij je mentor terecht, maar ook bij de coördinator leerlingzaken. Die helpt je op weg en geeft je advies.
De coördinatoren zijn:
Mevrouw Zonderop zonw@stanislascollege.nl |
vmbo bb en vmbo kb leerjaar 1 |
Meneer Van der Straaten strf@stanislascollege.nl |
vmbo bb en vmbo kb leerjaar 2 |
Mevrouw Ketwaru ketn@stanislascollege.nl |
vmbo bb en vmbo kb leerjaren 3 en 4 |
Mevrouw Van der Lee leej@stanislascollege.nl |
mavo/ vmbo tl, alle leerjaren |
Vertrouwenspersoon
Als je klachten hebt seksuele intimidatie en discriminatie op school kun je ook altijd terecht bij de vertrouwenspersoon. Deze gaat met jou (en soms ook je ouder(s)/verzorger(s) in gesprek om de klacht zo goed mogelijk aan te pakken. Hierbij gaat het vooral om het aangeven van de juiste routes en het doorlopen van procedures.
De vertrouwenspersonen zijn mevrouw Aydogdu en meneer El Fassi.
Decaan
Welke kant wil je op in de bovenbouw? Wat zou je later willen doen? Met dit soort vragen kan de decaan je helpen. Samen met jou, je ouders/verzorgers en je docenten bekijkt de decaan wat de beste keuzes zijn voor jouw toekomst.
De decanen zijn mevrouw Schuurmans en mevrouw Hernandes.
Extra begeleiding LWOO
Heb je extra begeleiding nodig, dan kun je gebruikmaken van leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Je zit dan in een kleinere klas, zodat je meer aandacht krijgt van de docent. Deze groep heeft ook minder verschillende docenten, zodat de begeleiding nog persoonlijker is.
Omgaan met faalangst
Als je veel last hebt van spanning voor een toets of examen, kan dat erg vervelend zijn. Praat er vooral over met je mentor. Wij hebben ook trainingen die jou kunnen helpen. Alleen of in kleine groepjes. Je leert tijdens deze training om je angst onder controle te houden. Je krijgt meer zelfvertrouwen en kunt beter omgaan met de spanning voor een toets.
Actieve aanpak tegen pesten
Het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo pakt pesten actief aan. Alle vormen van pestgedrag, discriminatie en intimidatie (online en offline) vinden wij onaanvaardbaar. Wij maken gebruik van de M5-methode tegen pesten. Een gepeste leerling of een leerling die weet dat iemand slachtoffer van pesten is, vragen wij om anoniem een melding te doen via de M5 button op onze website.
Elk geval van pesten dat bij ons wordt gemeld, bespreken we in de klas. Dit is een open gesprek, waarbij het niet over een schuldige gaat. Wij geloven dat niemand wil pesten, maar dat pesters afglijden in een negatief patroon. Door pesters niet uit te sluiten, wordt het groepsgevoel sterker. Zo ontstaat een veilige omgeving waarin pesten wordt ontmoedigd.
Lees ook ons anti-pestprotocol
Passend onderwijs
Een volledige beschrijving van het ondersteuningsaanbod staat in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP).
Voor vragen over passend onderwijs kunnen ouders/verzorgers ook terecht bij het ouder- en jeugdsteunpunt van het samenwerkingsverband.