Begeleiding en ondersteuning

Je mentor

Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Als je ergens mee zit, kun je bij hem of haar terecht. Je mentor is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers.

Coördinator leerlingzaken

Wat nou als het even niet zo lekker gaat? Dan kun je bij je mentor terecht, maar ook bij de coördinator leerlingzaken. Die helpt je op weg en geeft je advies.

De coördinatoren zijn:

 • Mevrouw W. Zonderop (zonw@stanislascollege.nl)
  onderbouw vmbo bb en vmbo kb leerjaar 1
 • De heer Frank van der Straaten (strf@stanislascollege.nl) 
  onderbouw vmbo bb en vmbo kb leerjaar 2 
 • Mevrouw N. Ketwaru (ketn@stanislascollege.nl)
  bovenbouw vmbo bb en vmbo kb
 • Mevrouw. J. van der Lee (leej@stanislascollege.nl)
  mavo/ vmbo tl

Decaan

Welke kant wil je op in de bovenbouw? Wat zou je later willen doen? Met dit soort vragen kan de decaan je helpen. Samen met jou, je ouders/verzorgers en je docenten bekijkt de decaan wat de beste keuzes zijn voor jouw toekomst.

De decanen zijn mevrouw J. Schuurmans en mevrouw M. Hernandes .

Extra begeleiding LWOO

Heb je extra begeleiding nodig, dan kun je gebruikmaken van leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Je zit dan in een kleinere klas, zodat je meer aandacht krijgt van de docent. Deze groep heeft ook minder verschillende docenten, zodat de begeleiding nog persoonlijker is.

Omgaan met faalangst

Als je veel last hebt van spanning voor een toets of examen, kan dat erg vervelend zijn. Praat er vooral over met je mentor. Wij hebben ook trainingen die jou kunnen helpen. Alleen of in kleine groepjes. Je leert tijdens deze training om je angst onder controle te houden. Je krijgt meer zelfvertrouwen en kunt beter omgaan met de spanning voor een toets.

Actieve aanpak tegen pesten

Het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo pakt pesten actief aan. Alle vormen van pestgedrag, discriminatie en intimatie (online en offline) vinden wij onaanvaardbaar. Wij maken gebruik van de M5 methode tegen pesten. Een gepeste leerling of een leerling die weet dat iemand slachtoffer van pesten is, vragen wij om anoniem een melding te doen via de M5 button op onze website.

Pesten melden

Elk geval van pesten dat bij ons wordt gemeld, bespreken we in de klas. Dit is een open gesprek, waarbij het niet over een schuldige gaat. Wij geloven dat niemand wil pesten, maar dat pesters afglijden in een negatief patroon. Door pesters niet uit te sluiten, wordt het groepsgevoel sterker. Zo ontstaat een veilige omgeving waarin pesten wordt ontmoedigd.

Lees ons anti-pestprotocol